2019-12-02 12:05:53
2019-12-02 12:05:53
2019-12-02 12:05:53
142859
Irina Novokhatko 2019-12-01 @13:00
https://pod.co/haloradio/irina-novokhatko-2019-12-01-13-00
Smak porozumienia. Polska kulinarnym tyglem Wschodu.
W tę niedzielę zajrzymy do kuchni naszych sąsiadów. Jeśli nie zdążyliście zjeść obiadu, to szybko to zróbcie, bo narobimy wam smaku. Kuchnia ukraińska, rosyjska, ormiańska, gruzińska – na kulinarnych mapach miast pojawia się coraz więcej knajp, barów, restauracji czy piekarni serwujących potrawy kuchni wschodnich. Czy to, że je lubimy oznacza, że stajemy się bardziej tolerancyjni dla innych, którzy do nas przyjeżdżają? Jak naprawdę jedzą na Wschodzie i czy smak łagodzi obyczaje? O tym będę rozmawiać z Tomkiem Czajkowskim, właścicielem bloga „Magiczny Składnik”, Kateryną Novikovą, pochodzącą z Ukrainy socjolog i tłumaczką, która wyjaśni nam co to jest bogracz i czanachy oraz dlaczego pielmieni to nie pierożki z mięsem.
W drugiej godzinie programu Magdalena Czyrynda-Koleda, dietetyk z poradni „Z kaloriami na pieńku” opowie o tym, w jaki sposób przyrządzać dania kuchni wschodnich, aby jeść ze smakiem i nie przybierać na wadze. A właściciele bloga „Kulinarnie Niepoważni” całkiem poważnie opowiedzą o swoich kulinarnych podróżach.
https://pod.co/haloradio/irina-novokhatko-2019-12-01-13-00
Smak porozumienia. Polska kulinarnym tyglem Wschodu.
W tę niedzielę zajrzymy do kuchni naszych sąsiadów. Jeśli nie zdążyliście zjeść obiadu, to szybko to zróbcie, bo narobimy wam smaku. Kuchnia ukraińska, rosyjska, ormiańska, gruzińska – na kulinarnych mapach miast pojawia się coraz więcej knajp, barów, restauracji czy piekarni serwujących potrawy kuchni wschodnich. Czy to, że je lubimy oznacza, że stajemy się bardziej tolerancyjni dla innych, którzy do nas przyjeżdżają? Jak naprawdę jedzą na Wschodzie i czy smak łagodzi obyczaje? O tym będę rozmawiać z Tomkiem Czajkowskim, właścicielem bloga „Magiczny Składnik”, Kateryną Novikovą, pochodzącą z Ukrainy socjolog i tłumaczką, która wyjaśni nam co to jest bogracz i czanachy oraz dlaczego pielmieni to nie pierożki z mięsem.
W drugiej godzinie programu Magdalena Czyrynda-Koleda, dietetyk z poradni „Z kaloriami na pieńku” opowie o tym, w jaki sposób przyrządzać dania kuchni wschodnich, aby jeść ze smakiem i nie przybierać na wadze. A właściciele bloga „Kulinarnie Niepoważni” całkiem poważnie opowiedzą o swoich kulinarnych podróżach.
This website uses cookies to recognize revisiting and logged in users. You accept the usage of these cookies by continue browsing this website.